Home / Radio Buffers

Radio Buffers

Radio buffer poate fi cauzat de mai multe lucruri pe care va invitam sa le cititi mai jos.

1. Conexiunea la Internet nu este suficient de rapid pentru a sustine viteza statiei de radio. In general, retelele celulare si modemuri, nu pot reda statii de 64kbps sau mai mare.

Dupa cum observati si cele mai populare statii de radio emit pe 64 kbps AAC+ ( Radio ZU, KissFM, Radio 21, etc. )

2. Server-ul SHOUTcast este suprasolicitat. Daca exista prea multi utilizatori, unele posturi de radio ShoutCast pot deveni supraincarcate si nu pot tine pasul cu toati ascultatorii.

3. Retea de telefonie mobila (sau de reteua locala fara fir – wireless ) poate fi supraincarcata. Daca exista prea multi utilizatori viteza de date va fi incetinita. Incercati o statie radio de un bitrate mai mic.

4. Configurati Winamp corect

Faceti clic dreapta pe fereastra principala Winamp, apoi click pe Plug-ins – Input – Nullsoft MPEG Audio Decoder – Configurare exact ca in imaginea de mai jos.

Faceti click pe tabul de Streaming, modificati Streaming Data Buffer 16% ar trebui sa fie bine, apoi la Streaming Prebuffer glisati catre 0% . In aest fel Winamp ul nu va recrea bufferul, atunci cand ajunge la sfarsitul lui. Faceti acest lucru ca in imaginea de mai jos.